sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Visiitti Lanitium ex machinan värjäyspajalle

Pääsin reilu viikko sitten tekemään mielenkiintoisen retken käsinvärjättyjen neulelankojen maailmaan. Kävin kyläilemässä Lanitium ex machinan työhuoneella Espoossa ja tutustumassa käsinvärjättyjen lankojen työstämiseen.

Pajalla oli täysi tekemisen meininki päällä - kattiloissa kiehui lankavyyhti jos toinenkin ja kuivausrumpu humisi. Tarkalla pienellä vaa'alla mittailtiin värijauheiden grammamääriä ja suunniteltiin lennosta sopivia väriyhdistelmiä. Ei voi kuin ihailla sitä vuosien kokemuksen tuomaa ammattitaitoa, mitä yrittäjäpariskunnalla värjäyksestä on.


Sain vieläpä kädestä pitäen opetusta siihen, miten langan värjäys tehdään. Päivästä muistoksi jäi oma uniikkilanka, jonka sävymaailma oli suunniteltu minulle. Tämä vihreä ihanuus on keitetty viidessä värjäysliemessä, jolloin siihen tulee mahtava elävä sävy. Lanka on aivan upeaa ohutta villasilkkisekoitetta, josta aikanaan valmistunee huivi. Taidan jättää tämän ihanuuden odottelemaan lankakoriin ihan rauhassa jonkin sille sopivan ohjeen löytymistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti