perjantai 2. toukokuuta 2014

KesäkassiFarkusta valmistetun kesäkassin koristelun tein jo viime kesänä. Löysin kankaan siivotessani kangasvarastojani ja päätin tehdä kassin vihdoinkin valmiiksi. Applikaatiot on valmistettu ympyränompeluohjaimella, jollaisen saa lisätarvikkeena uudempiin Husqvarna Viking ja Pfaff -koneisiin. Täydellisiä koristeommel- ja applikaatioympyröitä on mahdotonta saada aikaiseksi muuten kuin tällaisella lisätarvikkeella. Suurin hauskuus tässä tekniikassa on, että lisää ideoita syntyy koko ajan tekemisen myötä. On turha yrittää suunnitella työtä liian pitkälle vaan parasta on vain aloittaa jostain ja sitten antaa idean kehittyä ompelun aikana.


Koristelussa oli hauska leikkiä koneeni erilaisilla kuvio-ompeleilla. Applikaation reunat on hyvä reunustaa tiheillä satiiniompeleilla kuten applikaatio siksakilla tai satiinikuvioilla. Kun ompeleet ovat 7-9mm leveitä, ne todellakin nousevat työstä kauniisti esille. Lankana käytin viskoosista konekirjontalankaa. Olin yllättynyt kuinka hyvin koneeni teki kuvio-ompeleet myös laukun sankoihin, vaikka niissä farkku oli kaksinkertaisena.

Kesäkassi oli piristävä projekti. Tällaista luovaa koristeompelua tulee tehtyä ihan liian harvoin. Monesti kuulee sanottavan ettei koristeompeleita tarvitse mihinkään. Luulen ettei niitä vain osata tai ymmärretä käyttää. Aika tylsä työ tämäkin olisi vain suoralla ja siksalilla ommeltuna.

4 kommenttia:

 1. Ihana löytää blogi jossa kerrankin on ohjeita ja ideoita myös konekirjontaan. Olisi kiva saada konkreettisia ohjeita myös kuvioiden digitointiin.

  VastaaPoista
 2. Mukava, kun olet löytänyt blogimme. Oliko Trapuntosydämen digitointiohjeesta sinulle iloa? Todella yksityiskohtaisia ohjeita on aina vaikea tehdä, kun on erilaisia ohjelmia ja niiden versioita. Käytän itse 5D Professional ja Macin True Embroiderya. Yritin tehdä ohjeen niin, että se olisi avuksi kaikille Husqvarna Viking ja Pfaff -ohjelmien käyttäjille.

  VastaaPoista
 3. Hei. Minulla on 5d professional ohjelma ja 5d quilt desin greator, jota en osaa käyttää juuri ollenkaan.. Olisi otdella kiva saada lisäoppia ohjelmiin ja kiva, jos voisi tämän blogin kautta saada apua, jos tulee ongelmia ohjelmien kanssa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eija palautteesta myös minun puolestani! Otan toiveesi huomioon jatkossa konekirjonta-aiheisia postauksia tehdessäni ja yritän tehdä tarkempia ohjeita.

  VastaaPoista