torstai 20. helmikuuta 2014

Ei pöllömpi puku

Pöllö on ensimmäinen lelu, johon pikkuneitimme kiinnitti huomiota. Kun pöllön laittaa sitterin eteen roikkumaan, niin se saa paistatella tytön aurinkoisessa hymyssä. Noissa suurissa silmissä ja veikeässä ilmeessä on jotain, mihin on niin helppo ihastua.


Kirjoin tuon ihanan pöllön myös tyttömme haalariin. Etsin netistä ilmaisen clip art -kuvan, josta digitoin kirjontakuvion TruEmbroidery -kirjontaohjelmistolla. Pöllön keskivartalossa käytin hauskaa kuviotäyttötikkiä, joka muodostaa täyttöpintaan ympyröitä. Pöllökuvion suunnittelussa jouduin ottamaan huomioon myös materiaalin, johon sen tulisin kirjomaan. Neulokselle kirjottaessa kuvion täyttöalueiden tulee mennä reippaasti lomittain, jotta kangas ei tule näkyviin alueiden väleistä. Kangas ja varsinkin neulos joustaa ja elää aina kirjonnan aikana. Kirjonnan alla käytin tukena leikattavaa tukimateriaalia venymisen estämiseksi ja nukallisen velourin päällä veteenliukenevaa kalvoa, jotta kirjonta ei uppoaisi nukkaan. 

Potkupuvun kaava on Ottobre-lehden numerosta 4/2013. Leikkasin ensin kankaasta kappaleet. Pöllökirjonta oli sitten helppo kohdistaa ja kirjoa puvun keskelle eteen. Potkupuvun kaava on tosi toimiva ja nopea ommella. Puvussa on ainoastaan takasauma ja sitten lahje-/haarasauma "tossu"-osineen. Seuraavaan pukuun teen viisastuneena haaraan listat neppareille. Parantaa huomattavasti kivan puvun käytettävyyttä.

2 kommenttia:

  1. Kiva potkupuku. Minkälainen ohjelma on TruEmbroidery... ?
    Onnea tyttären syntymästä ;) Olen ollut kurssilla Tampereella samaan aikaan...

    VastaaPoista
  2. Taidankin tosiaan muistaa sinut kirjontakurssilta. :) TruEmbroidery on Mac-tietokoneille tarkoitettu kirjonnansuunnitteluohjelmisto. Siis vastaava kuin 5D tai 6D Embroidery.

    VastaaPoista