maanantai 10. helmikuuta 2014

Vauvan kammari


Lastenhuoneen sisustuksen ideat lähtivät liikkeelle valitsemastamme raitatapetista. Halusin, että tapetti on kuosiltaan pitkäikäinen ja sopisi myöhemmin myös leikki-ikäiselle. Tekstiileillä voisi sitten jatkossa helposti muuttaa huoneen ilmettä. En ole mikään tilkkutöidentekijä, mutta isoista blokeista on helppo koota kaunis ja selkeä peitto, kun on yhteensopivat kankaat. Tytön syntymäpeitossa on joka toinen pala kuviokangasta ja joka toinen yksiväristä. Vihreiden ja vaaleanpunaisten neliöiden keskellä on aina applikaatiosydän, jonka digitoin itse Mac TruEmbroidery -kirjonnansuunnitteluohjelmalla. Ilmettä peittoon tuovat värikkäät kankaat ja eriväriset applikointitikkaukset. Pitsimaton saimme joululahjaksi siskoltani ja se löysi heti paikkansa vauvan kammarista.


Pinnasängyn pehmusteet sain käytettynä kaveriltani. Kirjoin vihreään kangassuikaleeseen norsuja vanutikkauksella valkoisella kirjontalangalla. Tikkikankaan sitten vain kiinnitin valkoisen pehmusteen päälle. Näin sain pehmusteista ihan kuin uudet ja ne oli tosi nopea valmistaa, kun ei tarvinnut ommella niitä kokonaan alusta asti.

Applikaatiokirjonnan testipalasta syntyi lopuksi vielä tyyny. Jälkikäteen ajateltuna olisin voinut tikata kaitaleiden saumat koristeompeleilla, mutta tyyny syntyi niin vauhdilla, että ehdin ajatella asiaa vasta jälkikäteen. Koristeompeleita tulee käytettyä ihan liian vähän, vaikka niillä saa aikaan tosi kaunista jälkeä. Täytyy pitää asia mielessä ja hyödyntää ompeleita tulevissa töissäni.

Kiitokset Kirsille Sisustus Benestä avustasi tapetin ja verhokankaan valinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti