lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pellavainen perhoskaitaliina

Ostin jo syksyllä aivan ihanan Husqvarna Viking Line art flowers - kirjontakuviokokoelman, joten olen pitkin vuodenvaihdetta monesti kaihoten katsellut inspiraatiota odotellessa. Kokoelmassa on upeita lyijykynäpiirroksen omaisia perhos- ja kukkakuvioita. Helmikuun puolessavälissä juhlittiin äitini syntymäpäiviä ja päätin tehdä hänelle näitä ihania kuvioita yhdistelemällä pellavaisen kaitaliinan.

Suunnittelin kuvion ensin Pfaff 6D Premier -ohjelmassa yhdeksi kokonaisuudeksi. Kaitaliinan koko oli 140 x 40 cm ja asetin suunnitteluvaiheessa tämän koon kuvitteelliseksi kehäkooksi. Muuten ohjelma ei anna tehdä näin isoa kuviota, koska se menee kaikkien peruskehäkokojen yli. Kokoelmassa on todella näppärästi muutama isompi sommitelma valmiina ja niihin voi helposti yhdistellä pieniä lisäosia kuten yksittäisiä heiniä ja kukkia. Suunnittelin kaitaliinan molempiin päihin "heinikon" ja keskelle liihottelevia perhosia.


Valmiin kokonaisuuden työstin kirjottaviin osiin Design Alignerilla. Ongelmani alussa oli se, että en ymmärtänyt ettei Grand Dream hoopia voi käyttää kuvioita jaettaessa. Jättikehässähän kuvio kirjotaan aina jo valmiiksi kahdessa osassa ja siksi sitä ei voi uudelleen enää jakaa. Pienen ohjekirjan tankkauksen jälkeen tämäkin ongelma selvisi ja pääsin itse asiaan. Design Aligner jakoi kokonaisuuden yhdeksään osaan. Muuttelin kuvion jakolinjoja niin, että sain mahdollisimman monta kuvaa tehtyä rikkomatta niitä. Heinikko oli pakko jakaa osiin ja siinä laitoin linjan tekemään siksakia kuvion keskeltä. Näin pienet mahdolliset epätarkkuudet kohdistamisessa eivät pistä niin helposti silmään.


Kirjoin kuvion harmaansinisellä langalla. Langan värin valitsin tarkoituksella sellaiseksi, että kuvio ei nouse liikaa esiin. Näin herkkä kuvio ja värimaailmat ovat harmoniassa keskenään.1 kommentti: