lauantai 4. lokakuuta 2014

Lämpöiset lapaset pienelle pyöräilijälle

Hrrr, syksy on täällä! Erityisesti sen huomaa aamuisin, kun poljen lasten kanssa päiväkotiin. Monina aamuina lämpötila on ollut jo nollan tuntumassa. Itselleni kaivoin kaapista villalapaset aamun pyörälenkkiä varten, sillä kevyet sormikkaat ovat aivan liian viileät fillaroinnin viimassa. Esikoinen sen sijaan on joutunut käyttämään kaupan kevyitä sormikkaita ja hanskoja kahdet päällekäin, sillä villalapaset olivat viime talvesta jääneet pieniksi. Eipä siinä sitten muu auttanut kun kaivaa lankakorista jämiä esille ja ryhtyä neulomaan.


Olen tehnyt tällä Garnstudion ohjeella jo parit lastentumput. Ohjeessa on hyvä, pitkä varsi ja omien lasteni käsiin sopivat mittasuhteet. Tällä kertaa en kuitenkaan käyttänyt Garnstudion omaa lankaa vaan kotoa löytyvää ohuempaa silkkivillalankaa. Kun laitoin kulkemaan kaksi kerrallaan langan paksuus vastasi suunnilleen ohjeessa mainittua lankaa. Lankani on liukuvärjättyä ja tuplana neuloessa lankojen värjäykset menevät kauniisti sekaisin. Olen tästä langasta nimenomaan tuplana neulonut aiemmin jo pipon ja kaulahuivin.

Neuloessa materiaaleihin panostaminen todella kannattaa. Useamman vuoden käytössä olleessa kaulahuivissa ei ole juurikaan nyppyjä tai käytön jälkiä, kun taas huonompilaatuisesta villasekoitteesta tehdyt viimetalviset tumput olivat parin käyttökerran jälkeen jo kulahtaneen näköiset. Hyvät materiaalit maksavat moninkertaisesti halpohin verrattuna, mutta toisaalta taas niistä tehtyjen tuotteiden käyttöikä on paljon pidempi. Itse olen siksi valmis panostamaan rahallisesti hyviin lankalaatuihin. Ja kuinka ihanalta sormissa tuntuukaan neuloa laadukkaita, pehmeitä lankoja!


Toinen asia mihin olen tykästynyt ovat erilaiset neulonnan apuvälineet. Tumpun peukalon silmukat saa näppärästi roikkumaan palmikkopuikolle ja silmukkamerkit ovat todella käteviä verrattuna langanpätkistä tehtyjen merkkien käyttämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti