torstai 7. elokuuta 2014

Viiden minuutin pikapöksyt

Välillä on vaan pakko päästä helpolla - aina ei jaksa tehdä kaikkea viimeisen päälle. Tässäpä pikaohje vanhojen housujen pelastamiseen!

Tarvikkeet: 
  • yksi kuumissaan oleva lapsi, joka tarvitsee pikaisesti polven yli menevät shortsit pihaleikkeihin (jos housut ovat lyhyemmät, saa laastaria olla liimaamassa polviin monta kertaa päivässä - testattu on)
  • yhdet jo hieman lyhyeksi jääneet farkut, joissa on polvessa reikä
  • Gütermann-liimaa
  • toiset vanhat farkut
  • kangassakset

Leikkaa lahkeiden päärmeet pois, jotta ne eivät kiristä.


Taittele lahkeensuut upslaakiksi ja töräytä liimaa väliin. Painele kunnolla kiinni. Huom! liimaa saa olla todella reilusti! Kangasliimahan on siitä metkaa, että se on sitkeää eikä tule kankaasta läpi. Itse olen tottunut käyttämään nimenomaan Gütermann-liimaa, eikä se tälläkään kertaa tuottanyt pettymystä.

Leikkaa toisista farkuista paikkapalat ja sivele liimaa runsaasti toiselle puolelle. Huomioi erityisesti paikkapalan reunat, jotta ne liimautuvat kunnolla. Painele kunnolla kiinni. Paikka kannattaa olla pyöreähkö muodoltaan, niin se pysyy parhaiten. Terävät kulmat lähtevät rispaantumaan herkemmin. Itse hamstraan kangasvarastoon aina mieheni vanhoja farkkuja, joita hän on heittämässä pois. Miesten farkuissa ei yleensä ole elastaania, vaan ne ovat tukevaa ja hyvää kangasta. Niistä saa oivia paikkapaloja, pussukoita ja muita pikkujuttuja tehtyä.


Anna pöksyjen kuivua kuumissaan olevan lapsen kitinästä huolimatta yön yli ennen käyttöönottoa. Alla on vielä kuva housuista, joita on käytetty pari kuukautta. Omista epäluuloistani huolimatta ne ovat kestäneet hyvin! Paikat ovat hieman rispaantuneet reunoilta, mutta sehän vain sopii tyyliin. 

Ps. Akuutti kuumuusongelma hoidettiin tekemällä myös toiset pikapöksyt. Leikkasin vanhoista, lyhyeksi jääneistä collegehousuista lahkeet poikki ja kesäpöksyt pihaleikkeihin olivat valmiit. College ei rispaannu, joten reunan voi antaa olla sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti