perjantai 31. tammikuuta 2014

Pieni pyyhetehdas

Kävin vähän ennen joulua Matan tekstiilissä Hämeentiellä. Olin kuullut, että liikkeessä on loppuunmyynti ja päätin lähteä metsästämään edullista pellavaa. Mielessäni oli ostaa värjäämätöntä pellavaa joulupukin konttiin suunnittelemiani lasten essuja varten. Liikkeessä olikin juuri oikeanlaista puuvillapellavasekoitetta, jota matkaan lähti neljä metriä hyvään alehintaan. Ajattelin, että siitä jää essujen jälkeen pariin keittiöpyyhkeeseen ja kaitaliinaan kangasta sekä pelivaraa ylimääräisille inspiraatioille.

Arvatkaa vaan tuliko lasten essuja. Tuliko vihdoin ja viimein se omalle keittön pöydälle monta vuotta suunniteltu pellavainen joululiina. No ei tietenkään. Siitä tuli läjä pyyhkeitä, tarkemmin sanottuna 15 kappaletta. Ja arvatkaa vaan jäikö niistä yhtäkään itselle!


Pyyhkeisiin kirjoin kahdenlaisia jouluisia kuvioita. Toisessa oli tonttukolmikko ja teksti "Hyvää joulua", toisessa taas kultaiset kellot tekstillä "Kellot raikaa joulun taikaa". Kuviot oliva tällä kertaa ihan valmiita 6D:n ja Pfaff Performancen mukana tulleita kuvioita, joihin lisäsin tekstit.


Pyyhkeidem reunojen kanttaamisessa käytin superhyvää päärmäyksen ohjainta. Tuolla ohjaimella saa käännettyä 10mm levyistä päärmettä automaattisesti! Eipä tarvinnut silitellä päärmeitä reunoihin ja yksi työvaihe säästyi. Kulmien kanssa piti hieman treenata, mutta sain nekin sujumaan mallikkaasti tajuttuani aloittaa ensin noin sentin päästä työn alkureunan jälkeen ja peruuttamaan alkuun. Näin kone jaksaa vetää aloituksen paremmin. Pyyhkeen lenkitkin sain kiinnitettyä samalla tikkauksella tunkemalla nauhan nuppineulalla ohjaimen ja paininjalan väliin jäävään rakoon.


Valmiit pyyhkeet käärin sellofaaniin ja aivan ihanaan "Hand made with love" -nauhaan, jota ostin Tikatasta. Samaa nauhaa olen laittanut aiemminkin itsetehtyjen hillojen ja mehujen purkkeihin, joita olen antanut lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti